Zondag 28 juli: ‘Bedrijvigheid op de Boer’  fietstocht in Beltrum

Het Noasman en Wagenbouwgroep Oet alle windstreken organiseren op zondag 28 juli 2019 de 1e fietstocht genaamd ‘Bedrijvigheid op de boer’ door het veelzijdige buitengebied van de gemeente Berkelland.

Onderweg is er mogelijkheid om 4 bedrijven te bezoeken en diverse natuurgebieden te doorkruisen.

Datum, kosten en locatie

Start- en eindpunt is Bezoekerscentrum “Het Noasman”  aan de Meenweg 4 te Beltrum en er kan gestart worden voor deze 38 kilometer lange fietstocht tussen 10.00 en 12.00 uur. De kosten bedragen € 3,50 per deelnemer en kinderen tot 12 jaar mogen gratis meefietsen met de ouders.

Meer over de tocht

Deze fietstocht is de opvolger van de jaarlijkse LTO fietstocht ‘de boer op’. In 2018 werd de laatste editie aangekondigd omdat men geen organisatoren kon vinden. Het Noasman, bekend van de wandeltochten in Beltrum en wagenbouwgroep ‘Oet alle windstreken’ hebben daarop het initiatief genomen om samen deze fietstocht voort te zetten. De LTO organisatoren waren erg blij met dit initiatief en hebben daar waar mogelijk de nieuwe organisatoren van adviezen voorzien.

Foto door Truus Stotteler

De tocht doet de nieuwe naam ‘Bedrijvigheid op de boer’ alle eer aan. Opnieuw worden maar liefst 4 bedrijven in het buitengebied bezocht, namelijk een melkveebedrijf, Keuken- en sanitair specialist, een hertenhouderij en een vaste plantenkwekerij. De Vereniging Agrarisch Natuurbeheer is daarnaast op de route aanwezig om uitleg te geven bij de door de vereniging aangelegde nieuwe natuurgebieden.

De route gaat niet alleen langs de bedrijven en nieuwe natuur maar ook door volgende traditionele natuurgebieden: ’t Kooierveld,  het Beekvliet, de Lebbenbrugge en de Leo-Stichting. Verder fietst men door bossen, velden en langs boerenerven.

Verrassend aan deze fietstocht is om te zien hoe de nieuwe natuur en oude natuur  vlekkeloos in elkaar overgaan en elkaar aanvullen in het traditionele coulissen- en essenlandschappen van Berkelland.

Voor vragen kunt u contact opnemen of bellen met 0544-481440